Mari Lassila

Minä, Mari

Työpsykologi, työnohjaaja, Certified Business Coach, psykoterapeutti
045 671 1854

https://www.rohkeastiavoin.fi/
Facebook: Psykologi Mari Lassila

Psykologi, jota mikään ei enää yllätä

Minulla on 20 vuoden työkokemus organisaatioiden kehittämis- ja valmennustehtävistä. Pisimpään, 17 vuotta, olen toiminut työterveyspsykologina. Koen, että tiedän mitä suomalaisissa työyhteisöissä ja -organisaatioissa tapahtuu ja tiedän, mitä suomalaiset työikäiset ajattelevat. Minulla on ollut asiakasyrityksiä ja työntekijöitä kaikilta toimialoilta. Mitään mitä kuulen, ei enää yllätä – olen pätevöitynyt n. 10 000 asiakastapaamisen kautta suomalaisen työelämän syväosaajaksi.

Vuodesta 2019 olen työskennellyt kokoaikaisesti yrittäjänä – sitä ennen kymmenkunta vuotta osin yrittäjänä, osin kuukausipalkkaisena. Teen töitä nykyään pitkälti samojen asioiden ääressä kuin työterveyshuollossa – kouluttajana, valmentajana, työnohjaajana. Lisäksi on tullut psykoterapeutin työ – olen kognitiivinen käyttäytymisterapiaan erikoistunut. Täytyy kyllä sanoa, että varoittelen aina asiakkaitani, että jos teema yhtään liippaa työtä, niin innostun aina ja hups huomaan, että psykoterapeutin päähineen sijasta minulla on päässä työterveyspsykologin hattu.

Tärkeintä elämässä on elää omannäköistä elämää. Olen suurperheen äiti, mutta en vain äiti. Olen puoliso, yhdessä vuodesta 1990, mutta en ole vain puoliso. Työ on minulle tärkeää, mutta en elä työlleni. Tärkeintä elämässä on elää monipuolista elämää ja olla avoin. Yritykseni nimi on ”Rohkeasti avoin”, pyrin olemaan rohkea ja avoin, toivottavasti nämä teemat läpileikkaavat kaikkea mitä teen.

”Paha ei ole kenkään ihminen, 

vaan toinen on heikompi toista.

On hyvää rinnassa jokaisen,

vaikk’ aina ei esille loista.

Kas, hymy jo puoli hyvettä

ja itkeä ei voi ilkeä:

miss’ ihmiset tuntevat tuntehin, 

liki liikuvi Jumalakin.”

– Eino Leino, ote Aurinkolaulusta

Toimintatyylini

Millainen olen?

Toimintatyylini on rohkaista osallistujia puhumaan ja käsittelemään vaikeitakin asioita. Avoimuus ja luottamus ovat työni lähtökohdat. Näiden kautta on muotoutunut työni motto: ”Puhumalla paras!”. Suurin onnistumiseni työnohjaajana/coachina on jokainen kerta, jolloin asiakas kiittää lähtiessään, jokainen kerta, kun asiakas sanoo kysymykseni jälkeen alkaessaan pohtia asiaa ”Olipa hyvä kysymys”, jokainen kerta, jolloin työnohjattava on rohkaistunut ryhmätyönohjauksessa kertomaan itselleen kipeästä työtilanteesta tms. ja saanut myötätuntoa, ideoita ja rohkaisua ryhmältä. Suuret onnistumiset työnohjaajana/coachina liittyvät siihen, että työskentelyn ilmapiiri on avoin ja luottavainen. Olemme tilanteessa ihmisiä ihmiselle – on kyseessä sitten yksilö- tai ryhmätyönohjaus.

Miten toimin?

Työnohjaajana missioni on auttaa yksilöitä ja yhteisöjä kehittämään vuorovaikutustaan ja sen kautta lisäämään hyvinvointiaan (ja sen kautta tehokkuutta). Olen asiantuntija henkilöstön ja työyhteisöjen hyvinvointiin liittyvissä asioissa, erityisesti muutos-ja kriisitilanteissa, työuupumuskysymyksissä sekä esimiestyön kehittämistyössä. Toimintatyylini on rohkaista osallistujia puhumaan ja käsittelemään vaikeitakin asioita. Avoimuus ja luottamus ovat työni lähtökohdat. Näiden kautta on muotoutunut työni motto: ”Puhumalla paras!”. Työnohjaajana ja coachina olen oppinut sen, että kysyminen on tärkeämpää kuin puhuminen. Asiakkaani lähtee voimaantuneenpana arkeensa, kun kysyn kysymyksiä, joilla hän ohjautuu pohtimaan asioita uudenlaisista näkökulmista. En kuitenkaan ole hiljaa, minulle annetaan positiivista palautetta aktiviivisuudestani.